Harsen benen

Viva Podolux

Harsen of waxen is een van de meest populaire manieren van tijdelijke haarverwijdering. Warme hars wordt aangebracht op je huid. Hierbij komen je lichaamsharen vast te zitten in de hars. Vervolgens trek je de hars tegen de haargroeirichting in van je huid. De ingevangen haren worden hierdoor met wortel en al meegetrokken.

Het voordeel is dat het daardoor langer duurt dan bij scheren voordat de haren weer zijn aangegroeid, gemiddeld zo’n 4-5 weken. Bovendien groeien de haren terug met een dunnere en zachtere punt. Anders dan bij scheren, zul je dus na het harsen geen last hebben van harde stoppels. Bij regelmatig harsen heb je zelfs kans dat sommige haren helemaal niet meer terugkomen.

Voor een goede hechting van de hars dient de haar ongeveer 1 cm Lang te zijn. Zorg er voor dat je 24 uur van te voren geen vette oliën of bodylotions gebruikt omdat de hars dan minder goed hecht. De dag zelf niet voor of na de behandeling zonnebaden of zonnebanken. Laat je benen bij voorkeur niet harsen als je medicijnen slikt die de gevoeligheid van de huid beïnvloeden.

Wilt u meer informatie of heeft u aanvullende vragen?