Massages

Viva Podolux

Voetreflex ontspanningsmassage
Hotstone massage
Klassieke ontspanningsmassage

Een afspraak maken?
Klassieke Massage is de welbekende lichaamsmassage waarbij de masseur het weefsel (huid, spieren, lymfen) kneed en wrijft door middel van specifieke massagegrepen.

klassiekemassage2

In feite zijn alle grepen onder te verdelen in 5 groepen, te weten:

 • Frictie (stevige massage op 1 plaats, vaak in cirkelvormige bewegingen)
 • Petrisage (kneden)
 • Effleurage (lange rustige strijkingen)
 • Vibratie (schudden / trillen)
 • Tapoteren (kloppen)

Deze vorm van massage is al zo oud als de mensheid. Elke andere vorm van massage is in principe in meerdere of mindere mate een afstammeling van de klassieke massage.

Door frictie bewerkt een masseur dat het onderliggende weefsel los komt en de bloed- doorstroming gestimuleerd wordt.

Fricties kunnen soms wat pijnlijk zijn, vooral als het bindweefsel tussen de spieren erg vervuild is. Er ontstaan dan verklevingen van het bindweefsel met de spieren, wat als kleinere of grotere “knopen” gevoeld kan worden. Vaak zal de masseur tijdens de lichaamsmassage fricties combineren met petrisages om het bindweefsel los te krijgen.

Petrisage is de knedende beweging van het “schouders masseren”.

Het zachte kneden, in combinatie met rustige effleurages vanuit de nek naar de schouders, zorgt dat de schouderspieren, schouderkom en schouderbladen rustig kunnen ontspannen en in hun oorspronkelijke stand gaan staan. Je voelt direct dat je beter in je vel zit.

Effleurage wordt door iedereen zeer gewaardeerd, vooral omdat deze massagetechnieken zeer rustig zijn, waarbij de masseur de spieren uitstrijkt. Hierbij wordt bv. de rug vanaf de nek tot aan de stuit met de hand uitgewreven. Op deze wijze worden de spieren en wervels van de rug ontspannen en lichtelijk opgerekt.

Vibratie wordt gebruikt om spiergroepen los te schudden, denk hierbij aan het losschudden van de kuiten bij stijve spieren of kramp. Het schudden zorgt dat de spieren van elkaar los komen en worden gestimuleerd. Hierdoor worden zenuwprikkels beter doorgegeven, wat leidt tot vermindering van pijnprikkels.

Tapotage is het kloppen op de huid en spieren, waarbij de handen licht gehold zijn. Dit heeft invloed op de bloedvaten, waarbij (afhankelijk van de gebruikte technieken)de vaatwanden worden samengetrokken of verbreedt. Hierdoor worden de spieren ontspannen of juist geactiveerd.

Klassieke massage is een massage, gericht op het ontspannen en activeren van spieren, het verbeteren van de doorbloeding en het afvoeren van lymfevocht. Dit houdt in dat het tevens een sterk ontgiftende werking heeft op het lichaam.

klassiekemassage1

voetreflexIn onze huidige stressvolle maatschappij wordt er veel van ons verwacht. We moeten een goed werknemer zijn, een goede ouder zijn en verder zijn we er ook heel goed in om veel druk op onszelf te leggen. We moeten van onszelf aan allerlei hoge eisen voldoen: een drukke baan, zorg voor de kinderen, sporten en een druk sociaal leven. Tijd voor ontspanning is er niet of nauwelijks, iedere minuut van de dag is vaak volgepland.

Dit zorgt ervoor dat de spanning in ons lichaam zich kan opbouwen en dit kan tot de nodige klachten leiden. Onze schouders gaan vastzitten van de spanning, hoofdpijn kan ontstaan, soms kan het leiden tot een gevoel van uitputting en allerlei vage klachten, kortom: je zit niet lekker in je vel! Op dit moment geeft je lichaam eigenlijk aan dat er iets moet gaan veranderen! Luister daarnaar!

Hoe werkt voetreflextherapie?

Door stress gaat onze ademhaling vaak ‘hoger’ in ons lichaam zitten en kan ons lichaam niet meer optimaal gebruik maken van de ingeademde lucht. Hierdoor raakt ons lichaam uit balans. Via allerlei klachten geeft het lichaam aan dat het uit balans is.

Door middel van het stimuleren van de reflexpunten op de voeten wordt het lichaam aangezet tot zelfregulatie. De massage zorgt voor een betere doorbloeding in organen en weefsels en dit zorgt er weer voor dat afvalstoffen goed kunnen worden afgevoerd via ons lymfesysteem. Op deze manier wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Verder zorgt de massage voor een diepe ontspanning van het lichaam en de geest, waardoor je even ‘los’ bent van alle dagelijkse beslommeringen.

Voetreflexmassage geeft een liefdevol gevoel

Ook raken wij elkaar in onze westerse samenleving steeds minder aan en juist een aanraking is heel belangrijk. Denk maar aan hoe je een arm om iemand heenslaat als die persoon verdriet heeft. Van dit gebaar gaat een troostende/koesterende werking uit!

De voetreflexmassage geeft ook zo’n liefdevol gevoel; je voelt je veilig en gekoesterd. Hierdoor kunnen emoties worden gevoeld en daardoor worden doorleefd en spanning kan worden losgelaten en een gevoel van ‘vrijheid’ ontstaat.

Ook dit proces is belangrijk tijdens de voetreflexmassage. Wij zijn immers niet alleen ons lichaam maar ook onze geest. Ook onze psyche heeft een belangrijke invloed op hoe wij ons voelen. Als wij slecht in ons vel zitten voelen wij ons ook vaak niet lekker.

Kortom: een voetreflexmassage kan u helpen spanning en emoties los te laten om u weer in contact te brengen met uw eigen lichaam en geest!

Gun  uzelf een voetreflexmassage en ondervind wat dit kan betekenen voor Uw lichaam en geest!

Een hot stone massage is een massage van het lichaam met stenen van ongeveer 45 graden Celcius. Vandaar de naam hot stone. De hitte en de ‘druk’ van de stenen dringen diep door in de spieren. De hot stone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie.

hotstone

Voor de massage worden alleen afgeronde basaltstenen gebruikt. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen goed warmte vasthouden.

Warmte en ontspanning

De stenen worden ondergedompeld in een warmwaterbad en eerst op de aandachtsgebieden van het lichaam neergelegd – meestal je rug. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. De stenen geven een zekere druk, die je kunt vergelijken met een rekoefening. Bij het wegnemen van de steen merk je dit het beste.

Na een legging van de hot stones op het lichaam word je verder los gemasseerd met de warme stenen en warme olie. Hot stone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgiftiging.

De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Speciale effecten verschillen per masseur. Die kan bijvoorbeeld de steen ronddraaien of erop trommelen. Door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage dieper in op het spierweefsel. Dit is extra effectief.

Een hot stone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.

Contra-indicaties

Iedere massage heeft een doel, maar ook een aantal belangrijke contra-indicaties (wanneer mag men niet gemasseerd worden of op aangepaste wijze).

Onderstaande opsomming is niet volledig, maar bedoelt voor de beeldvorming. Als je naar een gediplomeerde masseur gaat, weet hij of zij precies wat te doen en kan je uiteraard van nadere toelichting voorzien en/of doorverwijzen.

 • griep/koorts
 • ziekten waarbij er sprake is van verhoogde stofwisseling
 • (besmettelijke) huidziekten
 • bij ernstige vormen van vaatziekten
 • trombose
 • kanker
 • bij gebruik van antidepressivum
 • tijdens het volgen van een antibioticakuur
 • het gebruik van ontstekingsremmers
 • medicatie die de rijvaardigheid kan beïnvloeden (gele sticker)
 • open wonden
 • zwangerschap
 • ontstekingen en infecties
 • diabetes
 • reuma
 • brandwonden en zonnebrand
 • spataderen
 • te warme buitentemperatuur (hittegolf)

Wilt u meer informatie of heeft u aanvullende vragen?

Neem contact op