Laseren schimmelnagels

Viva Podolux

Schimmelnagel (onychomycose) behandeling met de Q-Switched Nd: YAG laser.

De schimmelnagelinfectie

2% tot 14% van alle volwassenen krijgt een keer te maken met een schimmelnagelinfectie, medisch bekend als onychomycose. Een schimmel die zich voedt met keratine, een proteine in de nagel, is schuldig aan deze nare infectie. Schimmelkolonies floreren in een vochtige omgeving en dringen het nagelbed binnen via de buitenrand van de nagel. De schimmelnagelinfectie kunt u als pijnlijk ervaren, kan het lopen beinvloeden en kan zelfs tot een negatief zelfbeeld leiden.

Sommige voorgeschreven medicijnen kunnen hevige bijwerkingen vertonen en geven niet altijd het beste behandelresultaat. Een andere, wat meer radicale manier, is het chirurgisch laten verwijderen van de gehele nagel. Niet een erg populaire methode.

Lasertherapie als behandeling neemt toe in populariteit om de infectie effectief te bestrijden.

Is de procedure pijnlijk?

Gedurende de behandeling wordt de laserstraal langzaam over het nagelbed bewogen. De laser genereert warmte onder de nagel, midden in de schimmelkolonie. Tijdens de procedure kunt u een lichte pijnsensatie voelen.

Hoe snel heb ik weer gezonde nagels?

U zult het resultaat niet onmiddellijk kunnen zien. Na een periode van een aantal maanden resulteert de behandeling in een gezonde uitgroei van de nagel. Nagels groeien langzaam dus een belangrijke verbetering zal in de eerste maanden niet te zien zijn. Een geleidelijke groei naar een gezonde nagel duurt 9 tot 12 maanden.

Heb ik meer dan één behandeling nodig?

Additionele behandelingen zijn, afhankelijk van de ernst van de schimmelinfectie, wellicht aan te bevelen. Wij zullen de eventuele noodzaak van extra behandelingen met u bespreken in een intakegesprek, evenals de juiste (na)zorg voor uw nagels om het terugkeren van de schimmel te kunnen voorkomen.

Wat moet ik nog meer weten?

– De procedure is veilig
– Geen verdoving nodig
– Geen bijwerkingen
– Geen schade aan de behandelde nagel en aan het omliggende weefsel
– Sokken en schoenen kunnen direct na de behandeling weer gedragen worden.
– U mag direct na de behandeling uw nagels lakken
– Geen herstelperiode na de behandeling noodzakelijk
– Denk aan preventieve maatregelen voor uw sokken en schoenen.

Klinische studies en resultaat?

Onderzoek heeft uitgewezen dat de lasertherapie absoluut veilig is, zeer goed te verdragen en effectief in het bestrijden van de schimmel (de mycose).
De nagel wordt direct gestimuleerd weer ‘gezond’ te gaan groeien met al na twee maanden na de eerste behandeling een geweldig resultaat!

Wilt u meer informatie of heeft u aanvullende vragen?